A szilveszteri társasjátékozós bulink és a party kellékek, amikkel díszítettük a lakást

Nagyon kellemesen alakult idén a szilveszterünk. Úgy döntöttünk a barátnőmmel, hogy egy nagyon visszafogott ünneplést szeretnénk tartani, mert az utóbbi időben túl sok volt az eszeveszett buli. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy szilveszterkor jobb lenne valami visszafogottabb dolgot csinálni. Kitaláltuk Emesével, hogy áthívjuk a közeli barátainkat, kártyázunk, társasjátékozunk és közben megiszunk néhány pohár bort.

Emese nagyon boldog volt, amikor a barátaink is belegyeztek ebbe. Kicsit aggódtam, mert van két barátom, akik jobb szeretik a mértéktelen ivást és hülyéskedést a visszafogott dolgok helyett, de aztán rávettem őket arra, hogy jó lesz így is. Nagyjából egy héten át készültünk az estére, ami végül remekül alakult.

Emese volt a kaja felelős, illetve ő nézte ki, hogy milyen játékokat játsszunk aznap este, én pedig az italokért és a díszítésért feleltem. Az italokat a közeli szupermarketben vettem meg, volt sör, bor és pezsgő is, na meg persze üdítő, ha valaki semmilyen alkoholosra nem vágyna. A díszítéseket pedig egy webáruházból rendeltem, ahol rengeteg féle party kelléket árulnak. Voltak lufik, szerpentinek, konfettik és sok más érdekes és izgalmas díszítő eszköz is. Válogattam egy darabig, de végül kiválasztottam azokat a dolgokat, amik a legjobban mennek az alkalomhoz és a lakásunkhoz, mert tudom, hogy Emesének az is fontos, hogy a díszítőelemek harmóniában legyenek a bútorokkal és a fal színével is. Azt hihetné az ember, hogy ennek a kitételnek nehéz megfelelni, de érdekes módon egyáltalán nem volt az.

Szilveszter napján direkt sokáig aludtunk, hogy ne legyünk fáradtak már este nyolckor. Délután elkezdtünk készülődni, Emese főzőcskézett, én pedig nekiálltam felrakni a díszeket. Büszke voltam magamra, mikor elkészültem, mert úgy nézett ki a nappali-étkezőnk, mintha valamilyen party kellékes bolt reklámjából lépett volna elő. Emese is elégedett volt a végeredménnyel, meg is dicsért, hogy tökéletes díszeket választottam. Hiába, aki tud, az tud.

Emese is igazán kitett magáért, nagyon finom kajákat készített a vendégeinknek. Meleg étel nem volt, inkább csak ilyen rágcsálni valók és könnyen, gyorsan ehető ételek. Sütött sajtos rudat és virslis falatkákat, csinált avokádó krémet és kőrözöttet, amiket kenyérre kenhetünk, emellett pedig voltak sajtok és zöldségek is. Na meg csipsz, mogyoró és egyéb sós rágcsa. Édességgel nem készültünk, mert az mindkettőnknek kiment a fejéből, de az egyik baráti pár női tagja hozott egy jó nagy adag tiramisut, ami az este végére elfogyott, olyan nagy sikere volt.

Az estét kártyázással indítottuk, volt néhány kor Uno, utána pedig römiztünk egy kicsit. A kártyázás azonban hamar unalmassá vált, szóval inkább váltottunk egy izgalmas, logikai-stratégiai társasjátékra. Azzal aztán jó sokáig elvoltunk, mert mire egy kört végigjátszottunk, addigra már majdnem éjfél volt. Megvártuk az éjfélt, akkor pedig kimentünk a ház elé tűzijátékozni. Amikor pedig annak vége lett akkor visszamentünk a házba, koccintottunk és beszélgettünk még egy kicsit. Hajnali egy és kettő között a vendégek nagyrésze elkezdett hazaszállingózni, fél háromra pedig kettesben maradtunk Emesével. Megbeszéltük, hogy a takarítás ráér reggel is, miután jól kialudtuk magunkat, így aztán lefeküdtünk és kipihentük a nap fáradalmait.

Kellemes szilveszterünk volt és jól éreztük magunkat, de azért reméljük, hogy jövőre majd valaki más rendez bulit, mert házigazdának lenni fárasztóbb, mint másnál vendégeskedni.