A napelem pályázat gyerekjátékká teszi a napelem telepítést

A napelem telepítés önmagában nem egy nehéz folyamat. Semmivel sem kerül több energiába és utánajárásba, mint bármilyen egyszerű felújítás a lakásban, csak annyi az egyébként alapvető különbség, hogy sok olyan napelem pályázat van, ami segíthet finanszírozni a korszerűsítést.

A napelem korszerű

Ahogyan az autók, a számítógépek, gyakorlatilag minden modernizálódott körülöttünk, az áramfelhasználást tekintve pedig le vagyunk maradva.

Ugyanazok a vezetékek szolgálnak ki számtalan háztartást és az áram előállítása sem korszerűsödött már egy ideje. Persze, igyekszünk atomot használni az áram előállításához, de ez önmagában nem nagy fejlődés, ugyanolyan káros, mint minden más eddig használt áramforrás.

Pedig már rég kitalálták, hogy a napelem mennyivel jobb, van is lehetőség arra, hogy napelemet szereltessünk a házra, mint magánemberek, de ezzel még mindig nagyon kevesen élnek.

A napelem sokkal modernebb, mint a vezetékes áram, sokkal megbízhatóbb és egyenletesebben tud energiát előállítani, valamint sokkal kevesebb pazarlásra ad indokot. A napelemek valamilyen szinten korlátozzák az áramhasználatot.

Nem azért, mert nem elég az a mennyiség, amit termelnek, általában pont, hogy sok szokott lenni, de ha egy ilyen környezetbarát megoldást használ az ember, akkor valahogy sokkal jobban igyekszik visszafogni a fogyasztását, és szerintem ez is egy olyan vonzata a napelemnek, ami miatt meg kell becsülni.

A napelemek természetesen ki tudják szolgálni a háztartásokat teljes mértékben. A napelemek telepítését ugyanis nagyon pontos, precíz tervezés előzi meg, hogy a felszerelt napelemek mennyisége illeszkedjen a háztartás áramfelhasználásához.

A napelemek felszerelése történhet háztetőre, vagy a kertben állványokra. Könnyebb a tetőre szereltetni, hiszen akkor közelebb van a házhoz, kevesebb kábel kell illetve állványzatot sem kell készíttetni, de mindegy, melyik megoldást választjuk, a napelem megérti.

A napelemmel le lehet nullázni az áramfogyasztásunkat, így viszonylag hamar meg is térül a befektetett összeg.

A napelem telepítése tényleg gyerekjáték?

A napelem telepítésével nekünk, lakóknak nincsen nagyon sok teendőnk, csak a megfelelő összeget kell előteremtenünk. A napelemesrendszerek.info oldalon láttam, hogyan is zajlik ez. A felmérés és alapos tervezés előzi meg a tényleges munkát. Egy profi csapat felméri a terepet, a lehetőségeinket, kiszámolják a fogyasztásunk alapján, hogy mennyi napelemre lesz szükség, meghatározzák, azokat hova kellene tenni ahhoz, hogy a legideálisabban működjenek és minden rendben legyen velük.

Pénzügyek

A napelem a legmodernebb energiaforrás, valamint véleményem szerint ez a legelérhetőbb a környezetbarát megoldások közül.

A véleményemen sokan mások is osztoznak, ezt bizonyítja például a sok napelem pályázat, amik közül most az aktuális kedvencem a Magyar Fejlesztési Bank pályázata. Ez a napelem pályázat nagyon könnyen igényelhető, gyerekjáték az egész.

Nem kell bonyolult papírokkal szenvedni, nem kell felesleges köröket futni. Az összegnek mindössze a 10%-a kell a megvalósításhoz és persze az még fontos kikötés, hogy napelemre lehet felhasználni a pályázat keretein belül igényelt összeget, amit kamatmentesen kell visszafizetni.

A napelemesrendszerek.info oldalon láttam a részleteket, mindent összeszedtek egy csokorba, így nem kell a részleteket keresni. Segítenek a tervezésben és a kivitelezésben is, nekünk nincs igazán sok dolgunk a telepítéssel kapcsolatban, a szakemberek mindent elvégeznek, mi pedig élvezhetjük a korszerű, modern áramellátást és az olcsóbb számlákat, majd a kölcsön visszafizetése után végre az ingyen áramot.

Nagyon jó lehetőség ez mindenkinek, aki törődik a környezetével és hosszútávon spórolni szeretne a kiadásain. Igaz, egyszer ki kell fizetni egy nagyobb összeget, de mivel mindenki tudja, mennyire jó a napelem, a telepítés tulajdonképpen részletfizetéssel is megvalósulhat, hiszen akár 10 millió forint kamatmentes hitelt is felvehetünk rá, amit utána az általunk választott futamidővel kell visszafizetnünk.

Ennyi az egész. Ugye, hogy nem is bonyolult?