Játék és kézműveskedés

A játék és a kézműveskedés elég közel áll egymáshoz szerintem. Hiszen mindkettő az ember kikapcsolódását szolgálja és mindkettő akkor az igazi, ha az ember szívesen csinálja.

Elég sokféle kézműveskedést próbáltam már ki, ami még nagyon érdekelne az az illóolaj készítés. Annyira finom illatú olajok léteznek, hogy nagyon szívesen megpróbálnám hogyan is kell csinálni.
Nézegettem illóolajokat a Pipere Porta weboldalán és jobbnál jobb illatok vannak fent, amiket nyilván valahol egy illóolaj készítéssel foglalkozó cég csinált. Mindig is nagy kedvencem volt a levendula és a citromfű, de még körülbelül húszféle illatot tudnék felsorolni, amik nagyon tetszenek.

A Pipere Porta egyébként egy nagyon informatív weboldal, hiszen minden termék mellett megtalálható, hogy mire tudjuk használni, milyen hatással van a bőrre, hajra. Az illóolajoknál fel van tüntetve, hogy melyik milyen célra alkalmas és mi az, amire inkább nem ajánlják. Ezenkívül oktatóvideók is segítik a friss kézműveskedni vágyókat.

Nekem az illóolajok után nagy kedvenceim még a gyertyaviasz-választék, hiszen abból is van több fajta és mindegyik különböző lehetőségeket tartogat magában.

Szóval nekem ez a webshop egy valódi játszótér, ahol megtalálom a legjobban hozzám illő dolgokat és utána kedvemre alkothatok belőlük. Szerintem ugyanez a szépsége a játéknak is, hogy kikapcsolja és felemelje az elmét egy rövid időre mielőtt újra visszatérünk a nehezen vánszorgó hétköznapokba.