Játékos búcsú, avagy hálóban a férj

Tavaly ilyenkor történt az eset.

Épp egy nosztalgia röplabda-meccsen vettünk részt a barátnőimmel, amikor egyikük bejelentette, hogy két hónap múlva férjhez megy, ezért sürgősen ki kell találnunk neki egy ütős leánybúcsút.

Először lesokkolt minket a hír, aztán belelkesedtünk, mind az esküvő, mind a leánybúcsú miatt. Másnap összeültünk – egy Trónok harca társasjáték keretei közt –, hogy kitaláljuk, mivel lepjük meg a menyasszonyt. A játékosságunk és sportszellemünk miatt egész könnyen megvoltunk a leánybúcsú megrendezésével. Mivel mi egy olyan társaság vagyunk, akik imádunk játszani, mind társasjátékkal, mind pedig röplabdameccseket, az volt a terv, hogy ilyen programokat találunk ki Gréta nagy napjára is. Mármint az elő-nagynapjára.

Miután a programok nagyjából letisztázódtak, tudtuk, hogy szükségünk lesz valamiféle egyenruhára is, hogy mindenki lássa, nemcsak a röplabdacsapatban, hanem leánybúcsúztatásban is egy csapat vagyunk.

A lolmarkt.hu/noi-polo/leanybucsu-polo oldalon inspirálódtam, hogy kitaláljam, milyen egyen pólóink legyenek, és végül ott is készíttettem el ezeket. Az oldalon nagyon vicces pólókat láttam, amik mind jók lettek volna az alkalomra, de személyre szólóbbat szerettem volna. Itt olyan pólók készültek, amik ötvözték a szenvedélyeinket: a röplabdát és a férjfogást.

Így hát, miután hosszasan böngésztem a lolmarkt.hu/noi-polo/leanybucsu-polo oldalt, kirajzolódott Gréta pólója: Egy menyasszonyikon, aki épp röplabdaháló-gúzsba köti a leendő férjet, a szöveggel: I catch him! A csajoknak és magamnak természetesen más mintázatút kértem, hogy éreztessük Grétával, ő az, akit búcsúztatunk.

A lolmarkt.hu/noi-polo/leanybucsu-polo oldalt pont nekünk találták ki! Nemcsak a pólókat szereztük onnan, de az ott olvasottak miatt döntöttem úgy, hogy nem egy helyben fogunk ücsörögni, hanem nyakunkba vesszük a várost, és különböző helyszíneken különböző játékok fognak ránk, de leginkább Grétára várni.

A nagynap előtti napon egy múzeum előtt találkoztunk, beetettük Grétát, hogy oda megyünk, kulturális programot szerettünk volna. De nem bírtuk sokáig, előkaptuk a leánybúcsús pólóinkat, és föl is húztuk őket. Amikor Gréta meglátta a neki szánt pólót, arca felvirult, kacagásban tört ki, és rögtön tudta, hogy jó este elé nézünk.

Elég az hozzá, hogy jól alakult az este, amit nagyban a lolmarkt.hu/noi-polo/leanybucsu-polo oldalnak köszönhetünk, és annak, hogy ráleltünk, hiszen onnan kaptuk a játéktúra ötletet is és a leánybúcsús pólóinkat is.

Azért, hogy ne csak erre a napra legyen különleges pólója, rendeltem neki egy „Eladva” feliratú fölsőt is, hogy az esküvő után is emlékezzen, melyik csapatba tartozik.

Mint később kiderült, a legénybúcsú kísértetiesen hasonlított a mi történetünkre. A fiúk vidékre utaztak horgászni, ez az ő hobbijuk, de szinte bizarr, hogy nekik is volt egyenpólójuk, amit ugyanonnan szereztek be a vőlegénynek, mint én a menyasszonynak, persze legénybúcsús változatban.