Játék az Ipad képernyőjén keresztül

Ahogy a társasjátékok egyre szélesebb köröket érintenek meg, elkerülhetetlenné vált, hogy új és új módok jelenjenek meg, ahogy élvezhetjük őket. Én örökké a hagyományos táblás megoldás mellett fogok maradni, mert szerintem semmivel se lehet helyettesíteni a kockadobás vagy a kártyalaphúzás örömét, ráadásul az az, amit mindenhol ismernek, és akár külföldön is lehet vele sikereket szerezni (https://szerencsijatekbolt.hu/tarsasjatekok-mindenhol-fontosak/). Tudom azonban azt is, hogy a fiam például már nagyon sok mindent Ipad-en játszik, és néha még engem is rá tud venni, hogy próbáljak ki egy-egy Ticket to Ride menetet vele azon. A legutóbbi ilyenen feltűnt, hogy valami nincs rendben az Ipad kijelzőjével: nagyon sok olyan homályos folt és karcolás volt rajta, ami miatt nem tudtam jól átlátni a pályát és élvezni a játékot.

Mikor rákérdeztem, elmondta, hogy ez egyszerűen csak azért van, mert egy ideig tok és védőfólia nélkül használta, és anélkül, hogy feltűnt volna neki, szépen lassan leromlott az állapota a kijelzőnek. Megjelentek rajta azok a karcolások, amikre én is felhívtam a figyelmét, csak neki lassabban tűnt fel, mivel fokozatosan történt a változás. Ráadásul, amikor észre is vette, akkor is még egy darabig azt mondta, hogy nem probléma, és most itt tart – már ő se tudja figyelmen kívül hagyni őket, és nagyon bánja, hogy nem lépett korábban az ügyben.

Megkérdeztem, hogy miért nem csinál valamit most, de azt mondta, hogy már csak egy drágább Ipad képernyő javítás tudná megmenteni a helyzetet, de azt nem akarja bevállalni, amíg használható a gép. Elvégre milyen ideges lenne akkor, ha megcsináltatja, és egy hét után ugyanilyen lenne a kijelző – elég lesz csak akkor, amikor nincs más választása.

Mikor elköszöntünk egymástól, úgy döntöttem, hogy azért utánanézek mégis annak, hogy mennyibe kerül egy Ipad képernyő javítása, mert akármit is mond, így már nem lehet használni a tabletet, se társasjátékra, se munkára. Az elmondása alapján rosszra gondoltam, és így meglepetésként ért, hogy amúgy nem is olyan borzasztóak az árak.

Ráadásul annyi dolog van, amivel megvédheti az Ipadet, miután javította: akár tokot, akár csak egy egyszerű védőfóliát rak rá, sokkal jobban fog kinézni, mint most. Utóbbi biztonságosabb, mert konkrétan minden sérüléstől megvédi a képernyőt, ráadásul nagyon erős, ütésálló változatban is kapható. Ha pedig már úgy érzi, hogy nem jó, egyszerűen lecseréli – Ipad kijelző javítás egyszerűen és okosan ez is.

Olyat is olvastam azonban, ami miatt kicsit elkezdtem aggódni: az a taktika, amit most folytat – hogy megvárja, amíg már használhatatlan lesz a készülék, és csak utána viszi el megjavíttatni – nagyon rossz, és akár sokkal komolyabb problémákhoz is vezethet. Az egész veszélye az, hogy a karcos, sérült képernyő a mostani állapotában minden más fizikai behatásnak is kevésbé áll ellen: hogyha most mondjuk kapna egy ütést, akkor a sokkal nagyobb eséllyel törne be, és egyrészről a képernyőt is instant cserélni kéne, de akár a mögötte lévő kijelző is megsérülhet, ami már sokkal drágább javítást fog kívánni. Ez a taktika tehát maximum arra jó, hogy megvárjon egy sokkal komolyabb problémát, és az egészet le kelljen cserélnie.

Ezt neki is elmondtam, amikor legközelebb találkoztunk, és úgy néz ki, megértette, hogy miért ajánlott a lehető leghamarabb átesni az Ipad képernyő javításon, és inkább különböző védőeszközökbe beruházni, minthogy húzni-halasztani az egészet.

Én addigra már konkrét hellyel is előálltam, ahol vállalják a javítást, akár nagyon rövid idő alatt is (tudom, hogy mennyire elfoglalt szokott lenni). Egy megbízható hely, ahol csak eredeti termékekkel nem pedig kínai utángyártottakkal foglalkoznak, a minőség garantált, és csak szakembereket foglalkoztatnak. A honlapjukat megmutatva neki is tetszett a dolog, és azt a fél-egy órát, amíg a javítás eltartott, még be tudta vállalni. Az anyagiak pedig, ahogy mondtam, teljesen korrektek voltak, amikről ő is bevallotta, hogy szükségesek.

Így hát a társasjátékok élvezhetőségért bevállalta az Ipad képernyő javítást, és legközelebb már úgy tudott jönni, hogy egy megfelelően karbantartott gépe volt. De azt is be kellett vallania, hogy a munka is könnyebb így, úgyhogy végül csak megköszönni tudta, hogy rávezettem erre a döntésre. Utólag visszatekintve, tényleg csak annyi volt az indoka, hogy halogatni akarta azt a dolgot, amivel a saját életét könnyítené meg.

ipad képernyő javítás