Játékos esti fürdetés

villanybojler akcióHároméves kisfiam, Benedek nem tartozik azon kisgyerekek közé, akik utálják az esti fürdést. Ez annak köszönhető, hogy kisbaba korától fogva igyekeztünk a tisztálkodást a lehető legkellemesebb élménnyé varázsolni számára. Elhalmoztuk aranyos gumikacsákkal, kishajókkal, játék delfinnel, vízálló figurákkal. Remekül feltalálja magát ezeknek a játékoknak a társaságában fürdés közben, különböző kalóztörténeteket talál ki, búvártanfolyamot tart a bábuknak, úsztatja a kacsákat. Mindeközben alig tűnik fel neki, hogy a kímélő, enyhe illatú babasamponnal tiszta gyerkőcöt varázsolok belőle a kellemes meleg vízben.

Egyik este azonban hiába folyattam a vizet a kádba, az nem akart felmelegedni. Kezdtem ideges lenni, mivel Benedeknek már megígértem a fürdést és ő egyre csak sorakoztatta föl a vízi játékait. Nagyon csalódott lesz, ha bejelentem, hogy elmarad a mai fürdés. Plusz, nekünk se lesz miben tisztálkodni, hacsak nem elviseljük a jéghideg vizet…

Vészhelyzetre való megoldás mellett döntöttem: bementem a konyhába és két nagy lábosban feltettem vizet forrni. Ezúttal ilyen analóg módszerrel fogom megoldani a kisgyerekem fürdővizének felmelegítését megfelelő hőmérsékletre.

A felforrt vizet összekevertem egy kis hideg vízzel, hogy langyos legyen, majd belehelyeztem Benedeket a játékhadsereggel együtt. Gyorsan megmosdattam, majd amíg játszott a kádban, elővettem a telefonomat, hogy rákeressek az interneten, hátha van valahol villanybojler akció. Nem ez az első eset, hogy nem működik megfelelően a régi bojlerünk, ezért kézenfekvő megoldásnak láttam beruházni egy újra. Úgyis rozsdásodik már a régi készülék, mögötte gyakran penészedik a fal, nem árt már csak a gyerek egészsége érdekében is kicserélni. Nem dúskálunk a pénzben, ezért mindenképp akciós villanybojlerekre voltam kiélezve. Hamarosan rábukkantam egy szimpatikus darabra. ’Haier elektromos melegvíztároló’ volt a kiszemelt termék neve. Tudom, hogy nem célszerű a borítója alapján megítélni a könyvet sem, de azonnal megfogott a Haier villanybojler külseje és praktikus mérete, ezért utána is olvastam a leírásban. A termék nagy előnye, hogy rozsdaálló, valamint vízkőmentes. Túlfűtés, túlnyomás és áramingadozás ellen is védett, a régi készülékünkkel ellentétben.

Annyira elmerültem a villanybojler-keresésben, hogy már csak arra lettem figyelmes, hogy kisfiam szólongat, hogy kihűlt a víz. Automatikusan nyúltam a csaphoz, hogy engedjek még forró vizet a kádba, majd eszembe jutott, hogy ez most nem célravezető. Úgyhogy sajnálattal közöltem Benedekkel, hogy vége a fürdésnek, mert nincs több melegvíz. Szomorú lett, de az esti mese ígérete mégis kicsalogatta a kádból.

Miután lefektettem a kisfiamat, visszatértem a villanybojler.hu webáruházhoz. Úgy döntöttem, megrendelem a kiválasztott Haier elektromos melegvíztárolót. Úgy olvastam, hamar házhoz szállítják, így ebben bízva hajtottam nyugovóra a fejem.

Legnagyobb meglepetésemre már másnap délután kiszállításra került a termék. Kértem, hogy cseréljék is ki a bojlert, úgyhogy ez is megoldódott. Ki is próbáltam, hibátlanul tudtam állítgatni a víz hőmérsékletét. Nagyon jól mutatott a fürdőszobánkban az új készülék.

Ismét elérkezett az esti fürdés ideje. Csemetém aggódva kérdezte, hogy még mindig nincs-e meleg víz, de szerencsére meg tudtam nyugtatni, hogy a probléma megoldódott. Vígan hurcolta be a kádba a fürdős játékait, csobbanásra készen. Perceken belül megtelt a kád kellemesen langyos vízzel. Benedek vidáman folytatta a játékait a csipogó delfinnel, a fürge kalózhajóval, a hápogó gumikacsákkal és a sportos búvárbabákkal. A fürdés utáni fogmosás is sokkal élvezetesebben zajlott meleg vízzel. Ezek után kisfiam tisztán, illatosan bújhatott ágyba.