A játék hevében nincs idő a fejfájásra

Tegnap egy játékbárban voltunk a barátaimmal. Sokan mondják, hogy a társasjátékok csak gyerekeknek valók, és felnőttek nem játszanak ilyenekkel. Nos, rá kell, hogy cáfoljak erre, hiszen a társasjátékok mai generációja már igen is a felnőtteknek készül, hiszen olyan bonyolult matematikai egyenletek az alapjai, amit a gyermekek meg sem értenek. Nem beszélve arról, hogy az egyik legszórakoztatóbb módja a kikapcsolódásnak, és a felhőtlen szórakozásnak.

Szerencsére már Magyarországon is találni egyre több olyan vendéglátó ipari egységet, amely kifejezetten azért jött létre, hogy a társasjáték kedvelők táborát maga mellé állítsa, és ahol ez a közösség találkozhat. Ezeket a helyeket hívjuk társasjáték bároknak, ahol nem csak játszani lehet, de esetleg fogyasztani is, alkoholos és alkoholmentes italokat. Egy ilyenben voltunk mi is a múltkor és meg kellett, hogy állapítsam, hogy milyen jó is, hogy vannak ilyenek, hiszen ezek a játékok súlyos tízezrekbe kerülnek, míg ilyen helyeken potom pénzekért lehet játszani velük. Nos, miután helyet foglaltunk és rendeltünk némi italt, elkezdtünk játszani egy olyan játékkal, ami merőben más, mint a többi hagyományos társa. Hiszen itt nem egymás ellen kellett lenni, hanem egy csapatot alkotva a játék ellen, melynek lényege az volt, hogy egy orvosi team tagjaként lekellett küzdeni a fertőzést, amit a játék generált. Elképesztő kihívás volt, hiszen minden döntésünkkel vagy előre segítettük a játék menetét, vagy hátrányt okoztunk magunknak. Végül több órán keresztül kellett ott ülnünk a tábla mellett, amibe belefájdult a fejem. Még szerencse, hogy volt nálam ibustar , így könnyen és gyorsan véget vethettem a fájdalomnak. Ezt az egyet egyébként már megtanultam az élettől, hogy mindig legyen nálam fejfájás csillapító gyógyszer, hiszen annál kellemetlenebb szint nincs is, mint amikor hasogat az ember feje, és nem tud koncentrálni semmire. Tönkre teheti a munkát, és véget vethet egy kellemes hangvételű estének is. Nem is tudom megszámolni, hányszor segített rajtam az a berögződés, hogy minden nap ellenőrzöm van-e a pénztárcámban vagy a táskámban gyógyszer. A fejfájásban a legrosszabb, hogy nem tudjuk, mikor jön ránk. Lehetünk az utcán, vagy otthon, esetleg a munkahelyünkön, sosem tudjuk mi a kiváltó ok. Hiszen bármitől megfájdulhat. Lehet az akár a front, akár a hőmérsékletváltozás, vagy ha felmegy a vérnyomásunk, de attól is, ha nem iszunk elegendő folyadékot minden nap. Nekem szerencsére a játékbárban is gyorsan elmulasztotta a fájdalmat, amit nagyon jól jött, hiszen újra tudtam koncentrálni, és nem kellet feladnom a játékot.

Végül aztán természetesen a játék nyert, mert mint kiderült nem a megfelelő döntéseket hoztuk, és nem sikerült a vírusfertőzést megállítani, ami így aztán elharapódzott a teljes világban. Nem baj legközelebb újra megpróbáljuk, hiszen sosem szabad feladni. Mindent összevetve jó kis este volt, és még a fejfájásom is elmúlt. A baráti társaságban természetesen nem fejeződhet be játékos este anélkül, hogy egy jó zsíros gyrost meg ne együnk, ami ugyan a koleszterin szintünknek masszívan nem tesz jót, ellenben a lelkünket annál inkább simogatja. Szóval most sem tettünk másként, és mivel nem fájt a fejem, teljes mértékben átadhattam magamat a teljes gasztronómiai élvezetnek.