Annyi mindenre alapítunk mostanság vállalkozást… Székhely viszont kell!

Székhelyre szükség van, azért, hogy a hatóságok biztosan tudják rólunk, hogy elérhetők vagyunk azon a helyen – ami feltételezi vállalkozásunk működésének legalitását. Nagyjából úgy is mondhattam volna: kell tudjanak levelezni velünk, ezért kell legalább egy bejegyzett iroda, ami megfelel a levelezési címnek.

És azért van ilyen tudásra egyre több embernek szüksége (hogy a soroltakat értse), mert mostanra tényleg mindenféle dologra vállalkozást alapítunk. Ki gondolta volna 30-40 éve, hogy ilyen sok olyan ember lesz, aki mondjuk a rajzait, vagy a kézzel készített játékait fogja árusítani? Ha valaki ilyesmit csinál, valami kézműves dolgot és mondjuk a neten hirdeti, árulja dolgait, sok segítséget kaphat a szekhelyszolgaltatas24.hu oldaltól.

Ha kell egy olcsó egyéni vállalkozás székhely például, ami biztosítja az említett dolgokat, amikről már írtam az első bekezdésben. Hozzájuk “bejelentkezhetünk”, őket nyilvántartásba vette a NAV Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Irodája is, rengeteg tapasztalattal rendelkeznek, egy ellenőrzött, sokaknak bevált szolgáltatást nyújtó cégről van szó. Bisnode által minősített, mindenféle szempontból elismert, pénzügyileg stabil cég, akik Budapesten is segítenek bejegyzett levelezési címet szolgáltatni, amit feltüntethetünk a honlapunkon is, illetve vidéken is, aminek egyéb előnyei is vannak…

Ezekről az előnyökről sokat olvashatunk a honlapon, ahol azt is jobban megérthetjük, hiába nem kft-t, vagy valami nagyobb céget alapítunk, hogy ezen esetekben is kell egyéni vállalkozás székhely, illetve, hogy mi a különbség a székhely és a telephely között. És még sok-sok ilyen területről tájékozódhatunk, ha rájuk kattintunk! Ahogy arról is, a fővároson belül nem is egy helyen vannak csak jelen ilyen lehetőségekkel. Azt is tőlük tudtam meg, hogy mennyivel egyszerűbb megalapítani egy egyéni vállalkozást, mint egy nagyobb céget a tényleges lépésekre lebontva. Ugyanakkor egy egyéni vállalkozás is kinőheti magát “az égig”, ezért jó ha ilyen dolgainkat rendezetten tudjuk kezdettől.

A vállalkozást lehet szüneteltetni, egyetlen könyvelő kell hozzá, aki rengeteg jó tanáccsal szolgálhat, ugyanakkor egyre népszerűbb cégforma a betéti társasági forma is. Ezt még anno a (sokak számára) megszűnt KATA futtatta fel, de tényleg gyakran találkozhatunk még mindig vele. Ezt már minimum ketten kell alapítsuk, nem lehet egyedül, és kell ügyvédi asszisztencia. Jó hírem van ez utóbbihoz azonban! A szekhelyszolgaltatas24.hu sok ajánlata összekapcsolódik ezen dolog igénylésének lehetőségével.

Írtam bizonyos előnyökről, ha egyéni vállalkozás székhelyként a vidéki opciójukat választjuk, nem a budapestit… Ez többek között iparűzési adómentességet takar. De bárhogy is állapodunk meg velük, bármely helyszínben, a postánk rendben lesz, ha a bejegyzett cégcímen keres minket valaki! Gyakorlott szakemberekkel üzemelő helyszín, amiről szó van tehát, tudni fogják mi a teendő. Akkor is, ha a szintén már említett hatóságok keresnének minket valamiért.

Ne legyünk kishitűek, ma már mindenki a maga szerencséjének a kovácsa! Az unokabátyám például társasjáték-ötletekkel házal, pedig megvalósíthatná őket saját maga is, és ezt már kezdi belátni. Tudom, hogy először ijesztő tud lenni az üzleti világ kavalkádja, de ha értünk valamihez, adjuk egy esélyt magunknak, vállalkozást alapítani ugyanis épp nagyon könnyű, minden másra pedig ott van a szekhelyszolgaltatas24.hu.

egyéni vállalkozás székhely