Anyukák találkozása a játékboltban

A karácsonyi készülődés elmaradhatatlan velejárója, hogy ellátogatunk a közeli játékboltba a férjemmel. Két gyermekünk van, az egyik három, a másik öt éves, és a játékboltból beszerzett újdonságoknak mindig nagyon örülnek. Ezért úgy döntöttünk, a vásárló tömeget kikerülve idén is minél hamarabb, már novemberben körbe nézünk, milyen játékok jöhetnének szóba az idén – leginkább a készségfejlesztő társasjátékokat szeretjük, amiket együtt is tudunk játszani. Most is olyasmit kerestünk, amit elő tudunk venni a karácsonyi ebédek után, és amibe akár a nagyszülők is be tudnak kapcsolódni, és együtt tudunk játszani.

A játékboltban találkoztam a fiam egyik óvodás társának az anyukájával is, akivel nagyon megörültünk egymásnak. Ő is épp a gyerekeknek jött karácsonyi ajándékot nézni, jót nevettünk rajta, mennyire nem szeretünk tömegben vásárolni, és milyen jó, hogy így összetalálkoztunk.

“Mi újság?” – kérdeztem tőlük, de nem számítottam rá, hogy a kérdésemre egy hosszú történet lesz a felelet. “Szörnyű dolog történt” – mesélte – “Csőtörés volt nálunk, szinte mindenünk elázott. Rettenetesen kétségbe voltam esve, azt sem tudtam, kihez forduljak nagy hirtelen. Végül sikerült elhárítanunk a problémát, de nem kívánom senkinek az élményt, amit átéltünk. Még jó, hogy van lakásbiztosításunk, különben nem tudom, hogyan oldottuk volna meg a helyrehozatalt ilyen rövid idővel karácsony előtt.”

lakásbiztosítás összehasonlítás

Lakásbiztosítás? Ez engem is érdekel, a férjemmel ugyanis nemrég bennünk is megfogalmazódott, hogy szükség lenne egy megbízható biztosítóra, akire bármikor számíthatunk, ha beüt a krach. Sok lakásbiztosítás összehasonlítást megnéztünk, de nekünk a Pannonsafe ajánlata tetszett meg a leginkább. Mint kiderült, Zsófiék (az anyuka, akivel beszélgetésbe elegyedtem) is a Pannonsafe-nél kötöttek biztosítást, és egyáltalán nem bánták meg. A csőtörés következtében a biztosító még az elfolyt vízért is fizetett kártérítést a részükre! Most azon gondolkodnak, hogy a biztosítást a kerti bútorokra is kiterjesztik. A következő évben pedig napkollektorok felszerelésébe is beruháznának, természetesen ezt is csak úgy, hogy az új elemeket beleveszik a biztosítási csomagjukba.

Nem is rossz ötlet, gondoltam magamban, és másnap ismét összeültünk a férjemmel, hogy még egyszer átnézzük a lakásbiztosítás összehasonlításunkat. A szempontok, amiket figyelembe vettünk:

  • online is lehessen szerződést kötni
  • a biztosítás fedezze a leggyakoribb károkat
  • extrém helyzetekben (pl.: villámlás, tűzvész) is lehessen számítani a biztosítóra

A találatainkat egy Excel táblázatban vezettük, minden biztosító mellett
összegyűjtöttük a szükséges információt, de továbbra is a Pannonsafe vezetett. A szolgáltatáson kívül különösen megtetszett az is, hogy az oldaluk igazán felhasználóbarát, minden információ gyönyörűen össze van szedve, és gyakorlatilag bármit könnyűszerrel megtaláltunk az oldalon. El is határoztuk, hogy megkötjük a biztosítást. Igen ám, csakhogy mi nem rendelkezünk saját tulajdonnal, a lakást, amiben lakunk, csupán béreljük. Egy pillanatra elbizonytalanodtam – lehet, hogy hiába a sok kutatómunka, a végén nem fog sikerülni végig vinni az ötletet? Szerencsére  megnyugodhattunk: a biztosítást bárki megkötheti, aki érdekelt az ingatlan megóvásában, legyen az bérlő vagy tulajdonos.

Nem gondoltam volna, hogy egy egyszerű találkozás a játékboltban ilyen
komoly projektet is elindíthat. A karácsonyi készülődés után a következő évet már egészen biztosan azzal kezdjük, hogy szerződést kötünk. Mivel erre online is van lehetőség, akár az is előfordulhat, hogy már az ünnepi forgatagban is szánunk rá egy fél órát, amikor nekiülünk, és együtt végig visszük a projektet az online felületen! Nekem ez lesz a legszebb karácsonyi ajándék, hiszen így biztonságban tudhatom a családom és a gyerekeimet.