Gazdálkodj okosan gyerekként és felnőttként is

Kiskorunk játékai meghatározzák az egész felnőtt életünket. Én például határozottan emlékszem, mennyire imádtam játszani a Gazdálkodj okosan! című társasjátékkal.

Fiatalabbak kedvéért ez a Monopoly régi, szocialista verziója. A játék része végigmenni a pályán, túlélni a pénzügyi buktatókat, és felépíteni egy saját, komfortos egzisztenciát.

Lakást kellett vásárolni, bele berendezéseket, különböző bútorokat, eszközöket. Szóval végig kellett menned azokon, amiken jó eséllyel, az életben is.

Valamiért én ezt nagyon szerettem, és alig vártam, hogy a saját életem én is így, fokozatosan felépítgethessem.

Hosszas, és csúszásoktól sem mentes egyetemi éveim után végül elértem azt a kort, amikor már nekem is el kellett kezdenem okosan gazdálkodni.

Jó munkám lett, ráadásul szakmán belül, ami ritka kincs manapság. Így emiatt még utólag azt is megkockáztathatom, hogy megérte végigszenvedni a gazdasági fősulit.

Még a csúszást sem bánom emiatt.

Amiről aztán beszélni szerettem volna, az az, hogy lassacskán szembesültem vele, hogy az élet bizony nem társasjáték, sokkal jobban meg kell fontolni a különböző lépéseket.

Na nem mintha ezt nem tudtam volna, de attól még mellbevágó érzés megkapni az első csekkeket.

Szerencsére a barátommal közösen kezdjük el felépíteni a közös életünk. Ő nagy környezetbarát, és elhatároztuk magunkat, mivel engem is megfertőzött ezzel, hogy napelemes rendszert fogunk használni a közös házunkhoz.

Ehhez találtunk egy tök jó oldalt, a napelemrendszer.info-t, ami rengeteget elmond erről az egészről. Hogy hogyan is működik egy ilyen szoláris szerkezet.

Milyen árakkal kell kalkulálni ahhoz, hogy megvalósítható legyen. Hogy szükséges hozzá engedély is, valamint azt, hogy mekkora idővel kell számolni a megtérüléshez.

Hamarosan el is kezdünk lakásokat nézni, és mindenképp családi házban gondolkodunk. Próbálunk jó áron hozzájutni, mert még utána rengeteget akarunk szánni a környezettudatos berendezésekre is. Végső soron, ha hisz valamiben az ember, ne sajnáljon rá se időt, se pénzt. Kerüljön, amibe kerül, tartson, ameddig tart.

Csak ajánlani tudom a nepelemrendszer.infot, mert tényleg sokat meg lehet tudni erről a témáról, és nagyon segítőkész, amin keresztül már konkrét lépéseket is le lehet bonyolítani a napelemek beszerzésével kapcsolatban. Esetleg árajánlatot kérni, hogy meglássátok, hogyan is fog ez az egész kinézni pénzben.