Ezentúl is lesz hol bújócskázni, csak most egy ideig nem a fürdőszobában

Amikor oviba jártam, nagyon sok barátom volt a csoportból. Egy páran megmaradtak általános iskolás korunkig is, gyakran jártunk át egymáshoz játszani és különféle csínytevéseket kieszelni. Sok időt töltöttünk nálunk otthon a barátnőimmel, sosem unatkoztunk, mindig feltaláltuk magunkat. Emlékszem, mennyire szerettünk babázni, szerepjátékozni, óvó néniset vagy később tanár néniset játszani és bújócskázni. Hihetetlen, hogy mennyi ötletünk támadt arra, hogy hova bújjunk el úgy, hogy az életben többet senki meg nem talál, csak ha feladjuk magunkat. Persze ebben nagy nehézséget jelentett az, hogy ne nevessük el magunkat, amikor halljuk, hogy a kereső a közelünkben jár és mégsem vesz észre. Mindig nagyon szerettem mindkét oldalon lenni: keresni és elbújni is. Pár trükköt is bevetettünk: résnyire nyitva hagytunk ajtókat vagy felkapcsoltuk a villanyt egy helyiségben, hogy a hunyó azt higgye, oda bújtunk.

A fürdőszobában közkedvelt búvóhelyek voltak a mosógép és a szennyes közötti rés, maga a szennyesláda is, amikor épp nem volt tele, valamint a zuhanyfüggöny. Ezek persze olyan helyek, amiket egy idő után reflexből ellenőriz az ember, de mégis mindig volt valaki, aki a fürdőszobába bújt. Most, 20 évvel később a bátyám gyerekei bujkálnak ugyanígy, ugyanezekben a helyiségekben, ugyanebben a fürdőszobában, ugyanazon zuhanyzóban. A zuhanyfüggönyt, a mosógépet és a szennyesládát azóta már lecserélték, de a berendezés ugyanaz. Nehéz idők következnek nemcsak a gyerekek, de a szüleim számára is, ugyanis fürdőszoba-felújításra adták a fejüket. A régi zuhanyzó helyett egy kádat szeretnének vásárolni, valamint új csempéket és mosdókagylót is be fognak szerezni. Nem bízták a véletlenre, felkerestek egy oldalt, ahol fürdőszoba-berendezéssel és -felújítással foglalkoznak, és felvették az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot.

A furdoszobaotletek.hu oldalon leírják, hogy melyik a leghangulatosabb színű és formájú csempe fürdőszobába és tippeket adnak az ízléses berendezéshez. Mindenkinek meleg szívvel ajánljuk ezt a honlapot, aki épp építkezik vagy felújít, esetleg csak egy-két újítást szeretne végrehajtani a fürdőszobáján. A hozzáértő szakemberek nagyon jó tanácsokat adtak a szüleimnek, személyre szabottan segítettek megtervezni az új fürdőszobát. Úgy tartják, hogy a fürdőszoba éppolyan fontos alkotóeleme a lakásnak, mint a többi helyiség, ahol sok időt tölt az ember, és fontos, hogy szép legyen ez a környezet. A furdoszobaotletek.hu-n bátran szemezgethetünk a jobbnál jobb ötletek, tanácsok közül. Az első lépés persze, hogy eldöntsük, milyen hangulatra végyunk a fürdőszobában, milyen stílust részesítünk előnyben. Ennek a legfontosabb része, hogy eldöntsük, milyen színek domináljanak a helyiségben.

csempe fürdőszobába

Ha szeretnénk, hogy a lakás többi helyiségével harmonizáljon a fürdőszoba, választhatunk azonos vagy hasonló színeket, mit azokban. Persze ez nem feltétlenül szükséges, csak egy plusz lehetőség. Ha szeretnénk, teljesen szabadjára engedhetjük a fantáziánkat és olyan fürdőszobát tervezünk, amilyet csak szeretnénk. A megfelelő színkombináció kitalálása után jöhet az, hogy a berendezési tárgyak is összhangban legyenek ezekkel a színekkel. A csempe és a padlólap színe viszont elég fontos, hogy harmóniában legyen egymással. A csempéhez illő padlólap padlólap kiválasztásában segíthet a gyártó is. Sőt, pár helyen, ahol kapható csempe fürdőszobába, eleve összeválogatják a passzoló darabokat. A burkolatok kiválasztása után jöhet a vizesblokk megtervezése. A szüleim ugyebár le fogják cserélni a zuhanyzót kádra, aminek az elhelyezését gondosan meg kell tervezni centiről centire, mert sokkal nagyobb helyet foglal el, mint egy zuhanytálca. A zuhanyfüggöny ugrik, úgyis mindig olyan hamar bepenészedett.

A káddal együtt már sokkal jobban oda kell majd figyelni a helykihasználásra, de ezzel szerintem nem lesz semmi gond. A gyerekek szempontjából is sokkal kedvezőbb a kád, hiszen eleve könnyebb őket egy félig teleengedett kádban fürdetni, mint zuhanyozni, no meg persze melyik gyerek ne szeretne a vízben kishajókkal vagy egyéb vízálló állattal játszani és a habból szakállat ragasztani magának. A kád vagy zuhany kiválasztása után rátérhetünk a mosdókagylóra. Nagyobb családoknak érdemes elgondolkozni a dupla mosdókagyló lehetőségén. Ez nagyon praktikus, amikor reggel egyszerre készülődik a család és többen szeretnének egy időpontban fogat mosni, fésülködni vagy ki-ki sminkelni. A szüleimnek ez már nem jelent gondot, hiszen mi, a gyerekek már évek óta kirepültünk otthonról, nem megy a harc a fürdőszobáért reggelente. Lehet válogatni beépített és falra szerelt mosdók közül is, valamint formában, méretben és színben is nagy a választék.

A szüleimnek nagyon nagy segítséget jelentett ez a honlap, valamint a szakemberek személyes jelenléte és tanácsadása is. Ennek ellenére is persze nagyon sok fáradságba és időbe került az egész fürdőszoba felújítása, de bátran ki merem jelenteni a végeredményt látva, hogy minden fáradozás megérte. A bátyám gyerekei most már újra bújócskázhatnak a fürdőszobában is, immáron új helyszínek után kutatva a megújult berendezési tárgyak között. Nagyon szép, relaxáló megjelenése lett a helyiségnek, modern csempék és padlólap került rá, a kád és a mosdó teljesen összepasszol, nagyon megnyugtató a szemnek. Büszke vagyok a szüleimre, hogy bevállalták ezt és ilyen nagyszerűen véghez is vitték.