Játékos motoros

A barátaimmal rendszeresen szoktunk társasjáték klubokba vagy kávézókba járni. Ezek olyan helyek, ahová bemész, befizetsz egy minimális összeget, és adott ideig játszhatsz a több száz játékuk bármelyikével, a kávézókban természetesen kávézni teázni is lehet a játék közben.

Imádjuk ezeket a helyeket, mert igazán tartalmasan lehet eltölteni itt az időt, jó csapatösszekovácsoló hatásúak a játékok és hát ki ne szeretne új játékokat kipróbálni. Sok olyan játék van, amit ott próbáltunk ki, és annyira megtetszettek, hogy megvettük a boltban, hogy bármikor tudjunk velük játszani, ilyen például a Dobble is.

A múlthéten is lementünk a srácokkal, hogy valami újat kipróbáljunk, de azt a játékot, amivel játszani szeretünk volna, csak 4-en lehetett játszani, de mi csak hárman voltunk ezen alkalommal. Nagyon elszomorodtunk, hogy ezt az izgalmasnak tűnő társast majd csak később fogjuk tudni kipróbálni, amikor a szomszéd csapatból az egyik srác, aki már kiesett az ő játékukból és csak megfigyelő volt már, felajánlotta, hogy szívesen játszik velünk, mert az ő barátai még jó darabig ellesznek azzal a társassal, és ő addig nem tud mit csinálni. Bemutatkozott nekünk, Zsoltinak hívták.

A játék közben is beszélgettünk, természetesen Zsoltit bevonva. Először csak felszínes témákról, de aztán elmesélte, hogy ő és a barátai amúgy nem csak társasozni szeretnek nagyon, hanem motoroznak is, eredetileg onnan ismerik egymást.

Játék közben részletes beszámolót kaptunk arról, hogy milyen motoros fesztiválok vannak, és ott milyen érzés felvonulni, illetve abba is beavatott minket Zsolti, hogy hogyan lett a motorok szerelmese. Ez családi hagyomány náluk, mondta, ugyanis az apukája és a bátyja is nagy motorosok, így szinte magától értetődött, hogy őt sem kerüli el a motorok iránti rajongás.

Az is szóba került, hogy azért a motorosok élete sem csupa móka, ugyanis, ha valaki nem fordít elég pénzt és energiát arra, hogy a motorozás biztonságos legyen, akkor bizony az életébe is belekerülhet egy-egy gyorsulási verseny vagy ökörködés. Tehát aki erre adja a fejét, annak nem kevés anyagi tőkére van szüksége ahhoz, hogy minden biztonsági intézkedést meg tudjon tenni annak érdekében, hogy ne hagyja valamelyik út szélén a fogát.

Zsolti azt mondta, hogy nagyon nehéz olyan motoros boltot találni, ahol tényleg minőségi felszerelést lehet kapni korrekt árét, mert az a két verzió a gyakori, hogy vagy silány minőség viszonylag olcsón, vagy jó minőség, de megfizethetetlen áron adják. Mivel Zsolti tesója és apukája ugye már régi motorosok, ezért nem volt kérdés, hogy segítenek neki a felszerelése összeválogatásában. A kedvenc boltjukat ajánlották neki, a Sixgeart , mert ez vált be a legjobban, itt kiváló minőségű terméket kapnak korrekt áron.

Nem is gondolná az ember, hogy egy motorosnak mennyi mindent be kell szereznie, ha biztonságosan akar repeszteni: kabát, nadrág, bukósisak, motoros cipő, kesztyű és még egy csomó más apróság. Zsolti szerint ezeket a Sixgear oldaláról mind meg lehet rendelni, hatalmas a választék és viszonylag hamar kiszállítják sérülésmentesen.

Ő is innen rendelte minden cuccát, és nagyon meg van velük elégedve. A kedvence a cipője, mert úgy néz ki, mint egy átlagos bakancs, ránézésre senki nem mondaná meg, hogy ez egy motoros cipő.

A Sixgearről azt mesélte Zsolti, hogy ez egy magyar cég, akik maguk tervezik és gyártják a termékeiket. Ráadásul a honlapjukon van egy olyan rész, ahol a vásárlók beküldhetik az észrevételeiket, javaslataikat, hogy a vállalat minél inkább a vevők igényeire tudja szabni a cuccokat, amiket piacra dobnak. Ez nagyon szimpatikus hozzáállás. Amikor lecsekkoltam az oldalt, még pár képet is találtam, amin az látható, hogy hogyan tervezik, készítik és tesztelik a motoros cuccokat, valamint megtudhatjuk, hogy a Magyar Mentőmotor Alapítvány tagjai is a SIxgear ruháiban végzik a munkájukat. Nagyon jól hangzik.

A játékunknak hamarabb lett vége, mint hogy Zsolti haverjai végeztek volna az ő meccsükkel, ezért kimentünk a bolt elé, ahogy Zsolti megmutatta a motorját. Igen szép darab, kék és fekete színű. Remélem még találkozunk, mert nagyon jó élmény volt beszélgetni és játszani vele.