A modellvasutasok bálja, és a ruhatáram

Amióta megszületett a kisfiam, azóta minden egészen más színben tűnik fel előttem. Megváltozott a világ, illetve fenekestül felfordult az életem. Ez persze nem jelent semmi rosszat, sőt kifejezetten élvezem. Már lassan ismerem az ország összes játékboltját, és játékmúzeumát, hiszen bárhová utazunk, mindig az az első, amit meg kell nézni. Így volt ez Szerencsen is a legutóbbi hosszúhétvégén, amikor megnéztük az egyik leglenyűgözőbb modellvasút pályát.
Ott láttam egy faliújság hirdetésen, hogy néhány hét múlva lesz egy rendezvény Budapesten, mégpedig a modellvasutasok bálja. Ez már nem csak gyerekeknek szól, hanem a rajongó felnőtteknek is, én pedig úgy döntöttem, hogy elmegyek oda a kisfiammal. Nem gondoltam ebbe bele teljesen, és csak a hazaúton jutott eszembe, hogy nincs semmiféle estélyi, vagy egyáltalán alkalminak nevezhető ruhám.

Amióta anya vagyok, a molett alkatú nők táborát erősítem, mindenféle erőfeszítés nélkül, mert mostanra jutottam el arra a pontra, hogy a boldogság forrása egészen más. No, de egy ilyen bálra mégse mehetek mackóban, úgyhogy mielőbb orvosolni kell ezt a problémát. Üzletekbe nincs kedvem elmenni, mivel időm se nagyon van ilyesmire, meg a kisfiamat se hurcolhatom magammal mindenhová. Ekkor jött az ötlet, hogy felcsapom az internet lapjait, és körbenézek ilyen témában. Ruhát a netről? Miért ne! Annyi mindent rendeltem már online, hogy ez az ötlet egészen felvillanyozott. Kifejezetten magamra való ruhát kerestem, aztán rátaláltam egy olyan csodálatos honlapra, ahol van molett alkalmi ruha olcsón. Repestem a boldogságtól, hogy milyen csinos leszek a kisfiam mellett a bálon, és már előttem lebegett a kép, ahogy bálkirálynőnek választanak – már, ha ezen a bálon van ilyen. Olyan választék volt a ruhák között, hogy alig győztem válogatni, főleg, mert az áruk is nagyon kecsegtető volt.

Természetesen egy idő után már nem csak alkalmi ruhákat nézegettem, hanem áttértem a hétköznapi viseletekre is, amelyeket látva úgy éreztem, hogy le kell cserélnem a komplett ruhatáram. A gyerek mellett nem nagyon volt időm a ruháimmal foglalkozni, főleg elmenni egy csajos bevásárló túrára, de pont ezért éreztem azt, hogy az online világ az anyáknak olyan, mint egy 0-24 szolgálatban lévő dadus. Bármit be tudok szerezni a neten, de most végre anyának is jó, mert csinosabb lehet. A férjem persze kiküldetésen van külföldön, de legalább mire hazaér, már olyan jól fogok kinézni, hogy nem fordul vissza rögtön a küszöbről.

Végül úgy határoztam, hogy veszek két alkalmi ruhát is, hogy legyen majd min hezitálni aznap, plusz ki akartam kérni a kisfiam véleményét is, hogy vajon miben vagyok számára szimpatikusabb. Mondjuk lehet, hogy egyáltalán nem fogja érdekelni, ha ott vagyunk a számtalan modellvasút között, felőle akár köntösben is lehetnék, azt se venné észre. Férfiak…
Visszatérve a webes butikra, az elegáns ruhákon kívül még egy tucat darabot rendeltem, főleg színes darabokat, mert kezdtem nagyon egyszínűnek érezni magam, mivel egy csomó színes cuccom kifakult a sok mosástól. Vettem kötött kardigánokat, farmert, blúzokat, meg több pulóvert is, mert muszáj a gyerek mellett frissnek, és ugrásnak készen állni, ez pedig csak úgy működik, ha kényelmes és strapabíró ruhákat hordok. A képek alapján abszolút jó minőségűnek éreztem a holmikat, ezért hezitálás nélkül nyomtam a rendelés gombra. Azt írták a weboldalon, hogy 3-14 nap múlva érkezik, ám én négy napon belül megkaptam a ruháimat. Szépen be volt csomagolva mind, amit igazán sterilnek tartottam, nem úgy, mint a boltokban, ahol mindenki agyonpróbálja a ruhákat. Úgy – sajnos – nagyon könnyen el lehet kapni gombás fertőzéseket, amit nem szívesen nevel az ember saját magán akár heteken keresztül is.
Most már tényleg csak azt kell eldöntenem, hogy melyik elegáns ruhámat vegyem majd fel a bálra, amit mindketten egyre izgatottabban várunk. A kisfiam a vonatok, én meg a kinézetem miatt.