Horgászat után édes a plüss játék keresés

Apámmal már gyerekkoromtól kezdve rendszeresen jártunk ki horgászni az ország jelentősebb vizeihez. Mindig egy élmény volt a kirándulást megelőző napokban a készülődés, az izgalom, a hajnalban kelés, és az indulás. Jártunk a Balatonnál, a Tiszta-tónál, a nagyobb folyóknál, és szinte mindenhol, ahol akár csak egy hal is felbukkant. Igazából sosem a halfogás volt a legfontosabb, hanem az, hogy kimozdultunk, együtt töltjük az időt. Ha pedig fogtunk valamit, az csak hab volt a tortán. Ezt a hagyományt követem én is a saját gyerekeimmel, a kisfiammal és a kislányommal, és szerencsésnek mondhatom magam, hogy a feleségem is örömmel részt vesz a dologban. Csakhogy nem árt vigyázni, főleg ha kisgyerekekkel horgászik az ember, ugyanis így történt, hogy kilőttem a vízbe a lányom kedvenc plüss játékát.

Éppen olyan családi horgászatnak indult, mint bármelyik másik, szépen kipakoltunk, a fiammal kitisztítottuk kicsit a nádast, letelepedtünk, és bedobtuk az eresztéket. Szépen melegedett az idő, a fölöttünk álló fa hűs árnyékot adott, és még egy-két keszeg is horogra akadt. A feleségem a háttérben játszott a lányunkkal, amíg mi, fiúk, vártuk a nagy fogást, és beszélgettünk az élet nagy dolgairól.

Egyszer, mikor kivettem az eresztéket a vízből, mert már régóta volt bent és valószínűleg leázott, nem figyeltem, és visszadobáskor a horog a sok mögöttem lévő tárgyak közül beakadt valamibe. Naná, hogy az a plüss játék volt, amit a kislányunk a legjobban szeretett! Már nem tudtam visszafordítani a folyamatot, lendült a bot, kerregett az orsó, a plüss játék pedig repült a folyó felé. A kislány persze rögtön észrevette, és azonnal kiáltozni és sírni kezdett. Én meg csak álltam, és néztem, ahogy leakad a horogról, megszívja magát vízzel, elsüllyed, és elviszi a sodrás.

A lányunk vigasztalhatatlan volt, hiába próbáltam nyugtatni és bocsánatot kérni tőle. Persze megpróbáltam elmagyarázni neki, hogy ez a vége, ha szanaszét hagyja a dolgait, de persze sokmindenre volt most szükség, csak nem a kioktatásra. Igyekeztem megnyugtatni, hogy szerzünk neki egy ugyanolyat, de közben fogalmam se volt róla, hogy honnan, mert ezt is vidéki rokonok hozták neki ajándékba, és ötletem se volt, honnan vehették.

A nejemre bíztam a további nyugtatást, én pedig kicsit távolabb mentem, hogy hátha partra sodorta valahol a víz. Meg is találtam, de olyan sáros és szakadt lett, hogy már nem volt értelme visszavinni, úgyhogy a szerencsétlenül járt plüss játék végül egy közeli kukában végezte. Pár lépésnyire onnan horgászott egy nálam kicsit idősebb férfi, aki megkérdezte, hogy mi történt, mert hallotta a gyereksírást, és látta, hogy mit szedtem ki a folyóból. Elmeséltem neki a sztorit, ő is pedig mondta, hogy egyet se bánkódjak, ajánl ő nekem egy jó kis weboldalt, ahol biztosan találok majd valamit, amivel kárpótolni tudom a kicsit.

Elővettem a telefonomat, és gyorsan leírtam a jatekwebshop.hu címét, hogy el ne felejtsem, aztán visszaballagtam a családomhoz. Hazaúton a lányom engesztelhetetlen volt, nem is volt hajlandó hozzám szólni. Bántott a dolog, pedig tudtam, hogy baleset volt. Másnap kicsit korábban mentem be a munkahelyemre, és felkerestem az ajánlott webshopot, hogy mi is a helyzet plüss játék fronton. Nagyobb meglepetés nem is érhetett, ugyanis több oldalon keresztül, száznál is több féle plüss játék fogadott a megfelelő aloldalra kattintva! Böngészés közben pedig megtaláltam azt a bizonyos plüss játékot, amit sikeresen kilőttem a vízbe. Egyetlen percig sem haboztam, hanem azon nyomban megrendeltem magamhoz a munkahelyemre, hogy amikor kiszállítják, még aznap egyből tudjam is vinni haza. Három napon belül ki is hozta a futár, én pedig alig vártam, hogy hazaérjek vele! A gyerekek és a feleségem már otthon voltak, mikor megjöttem, egyből magamhoz is hívtam a lányunkat, és egy kis felvezetés után odaadtam neki a vadonatúj plüss játékot.

Nagyon boldog volt, egyből ölelgetni kezdte, nézegetni, hogy pont ugyanolyan, mint a régebbi. Persze azt tisztázta velem, hogy nem hiszi el, hogy ez ugyanaz, viszont úgy fogja szeretni, mint az elveszett plüss játék ikertestvérét. Nevet is adott neki rögtön, és vonult is el a szobájába bemutatni a „többieknek”. Nagyon okos kislányunk van, és ezt csak most fogtam fel igazán. Még néhány év, és az iskolában igazán elkezdheti kibontakoztatni magát.