Bár a terepasztalon nem, de az utakon a legfontosabb a teljes biztonság!

Kisgyerekkorom óta nagy szerepet játszottak az életembe, a modell vasutak, autók és motorok. A mai napig szeretem, hogy ha a gyűjteményemet gazdagítja pár új darab. Szívesen foglalkozom velük, építgetek, ragasztgatok és festegetek. Egyszerűen kikapcsol és levezeti a feszültséget. Persze az embernek felnőtt korában erre nincs túl sok ideje, de igyekszik a lehető legtöbbet foglalkozni a hobbijával, hiszen arra is szükség van.
Ami az én esetemben külön érdekes, hogy nekem ez a hobbim egy kicsit áttevődött az hétköznapi felnőtt életembe is. Ez röviden annyit tesz, hogy a mindennapi közlekedési eszközöm a motor lett. Én nem csak úgy hébe-hóba szeretek felpattanni rá, hanem nagyobb motoros túrákra, illetve motoros találkozókra is előszeretettel megyek. Illetve szeretem magamat naprakészen tartani a motorozás és a hozzá kapcsolódó témákat tekintve. Ennek kapcsán például, nem olyan rég olvastam egy újfajta bukósisak tesztről, a SHARP tesztről. A tesztnek a lényege, nagyjából az, hogy nem csak egy szempont szerint, hanem valamivel specifikusabban teszteli a bukósisakok biztonságát és minőségét. Az elért eredményeket pedig, csillagos értékeléssel a bukósisakon is feltüntetik, hogy a vásárló saját szemével is meggyőződhessen arról, hogy ez valóban egy rendkívül biztonságos termék.

Egy kicsit jobban beleástam magam és azon az oldalon, ahol leírták a tesztnek az ismertetőjét és a lényegét, találtam ilyen bukósisak teszten áteset áru vásárlásához, kupont is, mellyel kedvezményes áron tudnék beruházni egy ilyen sisakra. Meg kell, hogy mondjam, határozottan elgondolkoztam ezen a vásárláson. Amúgy is már egy ideje szeretnék fejlesztéseket végezni a felszerelésemen, de még nem jött el az ideje. Lehet, hogy ez most egy jel. De mivel ez egy komolyabb befektetésnek bizonyult, ezért szerettem volna először egy kicsit úgy is utána érdeklődni, hogy a tesztelt sisakok felhasználói hogyan vélekednek a termékről. Ezért fogtam magam és egy közösségi média oldalon lévő csoportba írtam egy bejegyzést, melyben érdeklődtem a sisakról. Nem sok idő elteltével el is kezdtek szállingózni a válaszok, majd egy egészen felkapták a témát és csak úgy záporoztak a különböző hozzászólások. Sokan megkérdőjelezték az értelmét, sokan viszont kifejezetten támogatták és szerették a bukósisakjukat. Végső soron azt hiszem, hogy a pozitív véleményből több volt, mint a negatívból, így ez egy kicsit elbillentette a mérleget. De még mindig nem voltam elég biztos benne hogy valóban érdemes-e megvásárolni. Valószínűleg azért, mert az ára még kuponnal is eléggé borsos voltszámomra. De támadt egy ötletem.

Ekkor már nagyon is közelgett a 30. születésnapom, ezért úgy döntöttem, hogy megelőzve a rengeteg kérdés, majd az azokból kiszűrt információk segítségével megvásárolt jobbára haszontalan ajándékok hadát, megkérem a családomat, hogy inkább járuljanak hozzá a nekem szánt ajándék összegével a sisakomhoz. Ez így is történt. Mindenki örömmel segített és ezzel sikerült összeszedni a kellő összeget ahhoz, hogy be tudjak ruházni egy ilyen sisakra.

Ez meg is történt és meg kell, hogy mondjam, hogy nagyon is megérte. Nagyon szeretem az új sisakomat, rendkívül kényelmes, jól néz ki és abszolút biztonságban érzem magam, jobban, mint idáig valaha. Ha bárki kérdezné, mostantól én is azok közé tartozom, aki ezt nagyon támogatja és ajánlja.