Az autopalyamatrica.hu-ra is érdemes néha felnézni!

Szakfordítóként dolgozom. Bizony, nagyon szeretem a munkám, kiskoromtól kezdve szeretem a nyelveket is, szerencsére elég jó nyelvérzékkel áldott meg a Jóisten. Emellett szeretek horgászni, sportolni és múzeumokba járni.

A munkám viszont olykor nem a legkönnyebb! Egy fáradt napon is oda kell, hogy üljek fordítani, és nem hibázhatok. Illetve hibázhatok, hiszen a hiba emberi dolog, de mégsem követhetek el sok hibát, mert akkor elbocsájtanak. Ennek következtében nincs sok időm. Úgy általában semmire sincs időm. Ebédelni is úgy szoktam, hogy leülök a számítógép elé, fordítok és közbe eszem. Nem a legegészségesebb, tudom. De mit csináljak? Olykor utazni is szoktam. Az utazást mindig nagyon várom, általában előre megveszem az autópálya matricát. Szerencse, hogy manapság, már online is, az autopalyamatrica.hu oldalról egészen pontosan, meg lehet venni a matricát, bankkártyás fizetéssel. Ki kell választani a jármű kategóriát, tehát, hogy D1, D2, B2, D1m vagy U kategóriás járműről van szó, majd pedig meg kell adni a rendszámot. Szabadon meg lehet választani, hogy mely naptól legyen érvényes, ha nem adod meg az érvényességi idő kezdetét, akkor pedig a matrica vásárlás időpontja lesz az érvényességi idő kezdete. De igazából minden ilyen apróság fenn van az oldalon. Érdemes nem csak a 10 naposba gondolkodni, hanem a megyei vagy az éves matrica is eléggé megéri.

autopalyamatrica.hu

Én megyei matricát szoktam venni, el is mondom, hogy miért! A megyei matrica darabja csak 5000 forint, és Pest megyében is csak annyi. Lehet egyszerre többet is venni, természetesen, így ha csak pár megyébe van dolgunk, jól ki lehet használni. Azonkívül a következő év január 31-ig jó, tehát akkor éri meg a legjobban, ha már év elején megveszed. Így egy évig nem kell, hogy többet bajlódj autópálya díjakkal. Én ezt tanácsolom, de döntsön mindenki saját belátása szerint! Végül is, én csak egy szakfordító vagyok.