A karantén társasjátékhoz papír is kell

A baráti társasággal szeretjük a társasjátékokat, de a koronavírus alatt mindenki kicsit bezárkózott, befásult. A szociális igényeink nagyon lecsökkentek, nem nagyon játszottunk. Ezért is találtuk ki, hogy kellene valami rendszeres elfoglaltság, amire senki nem fog nemet mondani. Szerettünk volna egy olyan játékot, amit nem kell minden alkalommal „újrakezdeni”. Ezzel ellentétben folytatólagos, így be tudtuk biztosítani azt, hogy mindenki részt vegyen az alkalmakon, így rendszeressé tudtuk tenni az alkalmakat. Kis kutatómunkával ki is találtuk, hogy a „Dungeons and Dragons” nevű szerepjáték ideális az elképzelésünkre.

Ebben a játékban az a jó, hogy csak az alap történetről szóló leírást és pár dobókockát kellett beszerezni. Ezen kívül gyakorlatilag nincsen semmi különleges kellék hozzá, mert az egész inkább szóban zajlik. Legutolsó alkalmon én voltam a házigazda és még szerencse, hogy nem hagytam az utolsó pillanatra a karakterlapok nyomtatását, ugyanis a nyomtatómban elfogyott a papír. Mondjuk így is csak 2napom volt a játékig, de úgy voltam vele, hogy ez azért még belefér.

Nincs nyomtatás a nyomtatóalkatrész.hu nélkül

Gyorsan fel is mentem a már jól bejáratott webshopomra, a nyomtatóalkatrész.hu -ra. Innen szoktam a nyomtatós kellékeket vásárolni, pont akcióban voltak 100 darabos HP papírok, amit venni szoktam. Tanulva abból, hogy az előző csomag elég gyorsan elfogyott és most akció is volt rá, inkább vettem két csomaggal, hogy ne legyen rá gond később. A https://nyomtatoalkatresz.hu/papir linken elérhető a beszerzett papír. Az említett honlapon egyébként többféle fotópapírt is tudunk rendelni, ha esetleg arra szeretnénk nyomtatni. Sőt lézeres nyomtatóhoz külön rendelkeznek fotópapírral.

A weboldalt egyébként bátran tudom ajánlani mindenkinek, aki otthon szokott nyomtatni, nagyon segítőkészek és széles termékskálával rendelkeznek. Amikor problémám volt a nyomtatómmal akkor is készséggel álltak rendelkezésre, pont nem volt raktáron náluk az a kiegészítő, ami kellett volna, de mondták, hogy tudják rendelni nekem.

Ha már ott jártam, akkor úgy gondoltam érdemes egy színes nyomtatópatront is rendelnem, mivel úgy emlékeztem, hogy már elég régóta használjuk a jelenlegit és az elég nagy baki lett volna, ha megrendelem a papírt, de most meg a nyomtatópatron fogyott volna ki. Ki is választottam abból is a szokásos terméket. Azzal is szerencsém volt, hogy ingyenes kiszállítást is biztosítottak, így szerencsére azt a költséget is meg tudtam úszni.

Egyébként akinek lézeres nyomtatója van, azoknak is bátran tudom ajánlani az oldalt, ugyanis rengeteg alkatrészt és kiegészítőt tudunk találni. Tonerekből van a legnagyobb választék, mivel kb ez a leghasználatosabb része a nyomtatóknak. Tonereket több, mint 10 különböző márkából vonultat fel az oldal, úgyhogy valószínűleg mindenki meg tudja találni, ami az ő nyomtatójához jó. Ha esetleg valakinek utángyártott tonerre lenne szüksége, azt is könnyedén meg tudja rendelni a nyomtatoalkatrész.hu -ról. Ezenkívül a lézeres nyomtatókhoz szükséges egyéb kellékek, úgy mint: boxok, transzferek, fixálók is megtalálhatóak az oldalon.

Még címke és mátrix nyomtatókhoz szükséges festékszalagokkal is rendelkeznek, 3 márkától tudunk ilyen terméket rendelni. Ez gyakorlatilag egy festékanyaggal átitatott szalag. Ha esetleg meg akarjuk változtatni a színt, akkor érdemes több színben rendelni, ugyanis a nyomtatás alkalmával cserélgetni kell a szalagot a szín változtatásának érdekében.

A megrendelés után felhívtam a honlapon megadott telefonszámot, hogy esetleg tudják-e úgy küldeni a termékeket, hogy ideérjenek időben hozzám. Kedvesek voltak, ahogy mindig és biztosítottak róla, hogy a megrendelt termékeket elég gyorsan ki tudják küldeni. A megbeszéltek szerint a papírok  és a nyomtatópatron is megérkezett, így el tudtam intézni a szükséges házigazdai feladatokat a játék előtt és neki tudtunk látni a megbeszélt időben. Pont aznap egyébként maratoni foglalkozást tartottunk, 10 órát játszottunk, ami az eddigi leghosszabb alkalom volt.