Mindenből kell egy kicsi

Nagyjából három kategóriára tudjuk osztani, hogy mivel töltjük az időnket: kötelesség, pihenés és szórakozás. A kötelességek közé sorolhatjuk a munkánkat, az iskolát, a szórakozásba a hobbijainkat, amivel a szabadidőnket szeretjük tölteni, a pihenés pedig magától értetődő.

Az a fontos és egyben a legnehezebb is, hogy ezt a három dolgot egyensúlyban tartsuk, ezzel próbálkozunk egész életünkben. Igen, ez tényleg nem egyszerű, de nem szabad hagyni, hogy az egyik a másik kárára menjen. Hiszen, ha nem pihenünk eleget, nem fogjuk tudni úgy végezni a munkánkat, ahogy kellene, és az iskolában sem fogunk tudni megfelelően teljesíteni. Ha túl sokat dolgozunk, tanulunk akkor nem lesz időnk a szórakozásra vagy a pihenésre. Ha pedig túl sokat szórakozunk, nos, akkor mindenki tudja, hogy mi fog történni… Tehát meg kell próbálni harmóniát teremteni, hogy mindenre jusson elég időnk.

Én például nagyon szeretek aludni, talán túlságosan is… Lehetne mondani, hogy ez az egyik módja a szórakozásomnak, bár tudom, elég viccesen hangzik. Mások horgászni szeretnek, vagy múzeumba járni, de nekem ezt dobta a gép. Viccet félre téve, szeretek sportolni – bár egyelőre nem találtam meg a számomra legmegfelelőbbet – illetve játszani is szeretek, legyen szó társasjátékról vagy videójátékról. Szívesen tölteném ezekkel az egész napomat. De ne feledkezzünk meg a harmadik tényezőről sem, hiszen valamiből meg is kell élni. Milyen jó is lenne csak azzal tölteni az összes időnket, amivel szeretnénk és amit élvezünk, ugye? Igazából ez lehetséges is, hiszen a munkánk is lehet olyan, amit szívesen végzünk.

Szerintem fontos, hogy mindig arra törekedjünk, hogy jól érezzük magunkat és szeressük, azt, amit csinálunk. Szerencsére az iskolaszövetkezetek manapság már rengeteg lehetőséget kínálnak arra, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb munkát. Az egyik legjobb lehetőséget a TopiWork iskolaszövetkezet adja szerintem, ami számtalan opciót nyújt arra, hogy kiválaszd azt a diákmunkát, ami a leginkább hozzád illő. Ezen a linken találod az iskolaszövetkezet honlapját, ahol te is megnézheted, hogy milyen pozíciók közül válogathatsz. Igazából nagyon egyszerű a jelentkezés, csak pár perc és pár adat, és már meg is tetted az első lépést a munkavállalás felé. Akkor sem kell megijedned, ha még nem vagy 18 éves, hiszen 16 éves korodtól csak egy szülői beleegyezésre lesz szükséged, és bele is vághatsz. Rengeteg előnye van a diákmunkáknak, többek között az is, hogy már a tanulmányaid mellett szerezhetsz munkatapasztalatot és szakmailag is fejlődhetsz. Sajnos nem mindig egyszerű elhelyezkedni, még akkor sem, ha papírod van róla, hogy jó vagy benne, hiszen tapasztalat nélkül általában nem szeretnek alkalmazni a munkáltatók. Viszont, hogyan is tudnál tapasztalatot szerezni, ha nem vesznek fel sehova? Ez egy ördögi kör, de pontosan ezért is jó az említett iskolaszövetkezet. Megadja azt a tapasztalatot, ami segít abban, hogy a későbbiekben is könnyebben előre juss az életben. Emellett még az iskolai szakmai gyakorlatot is el tudod végezni a TopiWork iskolaszövetkezet segítségével, ami szerintem nagyon jó választás, hiszen fizetést is kapsz érte. Ráadásul nem is akármilyet, mert a szövetkezet által magasabb lehet a béred, valamint kevesebbet kell adóznod.

iskolaszövetkezet

Tehát, ha nappali tagozatos diák vagy és szeretnél egy kis plusz pénzt keresni az iskola mellett, akkor mindenképp vágj bele, hiszen nem sok választ el attól, hogy elkezdj egy új fejezetet az életedben! A TopiWork erre kiváló lehetőségeket kínál. Hidd el, az egyik legjobb érzés az lesz, amikor megkapod az első fizetésedet és arra tudod költeni, amire csak szeretnéd. Számomra ez volt a legjobb része, bízom benne, hogy a TopiWork által Te is átéled majd.